Witam.
Czy wyciskanie soków z świeżych surowych oczywiście warzyw takich jak Papryka ma sens w dostarczaniu witaminy C ? I z jakich warzywa i owoców czerpać najlepsze źródła witaminy C teoretycznie słyszałem że jeżeli chodzi o warzywa to właśnie papryka ma najwięcej witaminy C ale czy w praktyce WYCISKANIE soku z niej ma sens?
Witam Pana,
Dziękujmey za kontakt.
Wyciskanie soku z każdego surowca jest korzystne, oczywiście mówimy tutaj o dawkach terapeutycznych.
Jak w każdym przypadku z ilością surowych soków również możemy "przedobrzyć".
Papryka jest żródłem nie tylko witaminy C, ale rónież A i E oraz flawonoidów.
Polecamy blog organeblog.pl, gdzie znajdzie Pan wiele cennych inofmracji odnośnie rówżnych surowców i wystepujących w nich witamin.
Poniżej załaczmay link do podstrony dotyczącej papryki:
http://organeoblog.pl/sok-z-papryki-tu-tkwi-moc-witamin/