Sito ręczne do przesiewania 18cm drobnoziarniste
Specyfikacja
- Materiał wykonania:
- drewno świerkowe
- Średnica oczka:
- 0,5 mm
- Średnica sita:
- 18cm
- Wysokość sita:
- 10cm
- Producent:
- Komo
- Kraj produkcji:
- Austria
- Gwarancja:
- 2 lata
- EAN:
- 9120043060777
Używamy plików cookie i innych technologii na stronie, aby zapewnić jej niezawodność, bezpieczeństwo oraz monitorować jej działanie. W tym celu zbieramy informacje o użytkownikach, ich zachowaniu i urządzeniach. Wybierz „Ustawienia”, aby uzyskać szczegółowe informacje i dostosować korzystanie z plików cookie. Jeśli nie zezwolisz na wszystkie pliki cookie, użyjemy tylko niezbędnych plików cookie.
Domowa mąka, uzyskana za pomocą żarnowych młynów jest tzw. mąką pełnoziarnistą (oznacza to, że posiada naturalne zanieczyszczenia - tj. zmielone łuski ziaren, co pogarsza lepkość ciasta podczas przygotowywania domowych wypieków).
Aby uzyskać mąkę zbliżoną do tej "sklepowej" warto zastosować znaną od wieków metodę przesiewania.
Sito drobnoziarniste posiada bardzo małą stalową siateczkę o średnicy oczek 0,5mm.
Oczka te pozwalają zatrzymać małe zanieczyszczenia zawarte w mące, a uzyskana po przesianiu mąka jest praktycznie biała (choć może posiadać niewielkie zanieczysczenia, których sito nie było w stanie zatrzymać).
Naszym zdaniem, ręczne sito do przesiewania mąki jest podstawowym niezbędnym akcesorium do domowego młyna, aby móc w pełni kożystać z możliwosci jakie daje przygotowanie domowej mąki.