Pomysłowe przepisy od naszych Klientów

Oto przepisy od Pani Agnieszki, naszej Klientki zadowolonej z wyciskarki Sana EUJ-707. Gratulujemy pomysłowości, a zarazem serdecznie dziękujemy za pracę włożoną w opisaniu przepisu i zrobienie zdjęć. Zapraszamy do lektury...

Niezmiernie cieszy nas kiedy nasi Klienci kontaktują się z nami, aby podzielić się swoimi doświadczeniami z użyciem naszych urządzeń. Na pewno wielu z Was odkryło zastosowania wyciskarek, o których nawet my nie mieliśmy pojęcia. Część z Was pewnie ma opracowane swoje sekretne przepisy na przepyszne soki i potrawy.

Niedawno Pani Agnieszka, zachwycona funkcjami wyciskarki Sana EUJ-707, postanowiła podzielić się z nami swoim przepisami. Gratulujemy pomysłowości, a jednocześnie serdecznie dziękujemy za pracę włożoną w opisaniu przepisu i zrobienie zdjęć.

Mamy nadzieję, że przepisy od Pani Agnieszki dadzą Wam impuls do własnych eksperymentów w kuchni. Miłej lektury!


Witam , od 5 miesięcy jestem użytkownikiem Waszej wyciskarki modelu Sana, używam ją codziennie do robienia soków dla moich dzieci, makaron to również super zabawa zwłaszcza dla mojej 4 letniej córki. Ale ... od niedawna dzięki Waszej wyciskarce robię również wyśmienite pasztety .... Dotychczas używałam do mielenia maszynki do mięsa lub melaksera. Ale ani jedno ani drugie nie dawało jedwabiście gładkiej masy. Więc spróbowałam Saną. I powiem otwarcie, że jestem bardzo mile zaskoczona. Najczęściej pasztet robię z wątróbki. Duszę ją na maśle wraz z cebulką i marchewką posiekaną na drobno i na koniec dodam przypraw. Gdy już jest idealnie miękka wystudzę i wtedy w ruch wchodzi Sana. Wystarczy raz przemielić wątróbkę z małym dodatkiem oleju bądź masła jak kto woli. I jest idealny pasztet :) Końcówki używam tej co do musu. Myślę że warto to dodać do opisu wyciskarki. Bo wiadomo nie jestem jedyną mamą która zdrowo odżywia swoje dzieciaki. :)

Serdecznie pozdrawiam Agnieszka.


SkładnikiWitam , dzisiejszy pomysł na obiad również był zainspirowany Waszą wyciskarką. Jak co niedzielę ugotowałam rosół na bazie kurczaka, antrykotu wątróbki i serduszek ( mięso jak kto lubi) No i tutaj zaczęła się zabawa z Saną. Wystudziłam mięso , obrałam na małe kawałki i wzięłam się do działania. Dziś pomysł na kluski z mięsem :)

Składniki:

  1. Obrane mięso wcześniej ugotowane do miękkości
  2. Oliwa z oliwek
  3. Przyprawy : sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  4. Ziemniaki ugotowane do miękkości , mąka ziemniaczana , 1 jajko , sól

Przygotowanie

 Przygotowanie

  1. Mięso przepuszczamy przez wyciskarkę z dołączeniem końcówki do musów od czasu do czasu dodając odrobinę oliwy ( by konsystencja mięsa była jedwabista) Można opcjonalnie mięso przepuścić dwa razy będzie delikatniejsze.
  2. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem , gałką muszkatołową i ewentualnie papryką słodką.
  3. Zagniatamy z wcześniej ugotowanych ziemniaków ciasto jak na białe kluski (0,5 kg ziemniaków, szklanka mąki ziemniaczanej, 1 jajko i sól do smaku).
  4. Formujemy kulki dodając do środka wyrobione wcześniej mięso i gotowe :) Wystarczy ugotować 10 min w gorącej wodzie.

Kluski z mięsem

Pomysł 2

To samo mięso wcześniej ugotowane do miękkości Przepuszczamy łącznie 3 razy przez wyciskarkę. Przed ostatnim przeciśnięciem dodać końcówkę jak do masy orzechowej.. Przyprawić do smaku jak wcześniej , opcjonalnie dodać 1 jajko i łyżkę bułki tartej, wymieszać , Włożyć do foremki do pieczenia pieczeni. Piec w temp. 180*C przez godzinkę I pasztet pieczony gotowy. Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia :) Wszystko znikło w mieniu oka.

To nie koniec moich pomysłów z wykorzystaniem Waszej Sany :) Już niebawem kolejne przepisy na pasty i pasztety.


Jeżeli Wy również macie swoje ulubione danie, deser czy przekąskę, którą robicie używając wyciskarki Sana, czy jakiejkolwiek innej wyciskarki do soków - podzielcie się swoim pysznym przepisem z innymi użytkownikami, którzy go chętnie wypróbują. Opublikujcie przepis na naszej stronie - tutaj lub na naszym profilu na Facebooku, albo prześlijcie do nas emailem (pl@eujuicers.com, abyśmy umieścili go na stronie.

Czytaj inne artykuły link

Opublikowany: 16. Czerwiec 2015