Sprawdzony sposób na błyskawiczne wzmocnienie odporności!
Zarazki atakują z każdej strony. Mnóstwo osób choruje, a jesienno-zimowa aura nie pomaga. Nasze organizmy są osłabione, wyziębione i brakuje im słońca. Jak sobie radzić w takiej niesprzyjającej sytuacji? Oto sprawdzony sposób…

Wyciskaj owoce i warzywa bogate w witaminę C
Wyciskaj soki z dodatkiem imbiru
Imbir uważany jest przez wiele kultur za uniwersalne lekarstwo. Jego właściwości lecznicze znane i wykorzystywane są od stuleci. Niestety w Polsce stosunkowo mało popularny. Niewiele osób wie, że świeży korzeń imbiru można z powodzeniem wyciskać w każdej wyciskarce soków razem z innymi warzywami i owocami. Sok z imbiru znakomicie wzmacnia odporność organizmu, działa przeciwzapalnie i bakteriobójczo – dzięki czemu jest skuteczną ochroną przed przeziębieniem i grypą. Co więcej działa rozgrzewająco i poprawia krążenie krwi.
Sok z imbiru pomoże również jeżeli już dopadło Cię przeziębienie. Rozrzedza katar, łagodzi uporczywy kaszel, redukuje ból stawów i mięśni. Dzięki niemu przeziębienie przebiega łagodniej i szybciej mija.
Kilka przepisów na soki z dodatkiem imbiru
Imbirowa pomarańcza
- 1-2 pomarańcze
- 2-3 marchwie
- 2cm grubości plaster korzenia imbiru
Pikantny sok pełen witaminy C i B. Jest również niesamowicie bogaty w antyoksydanty i minerały.
Imbirowy buraczek
- 2 zielone jabłka
- 2 buraki
- 1-2cm grubości plaster korzenia imbiru
Sok ten jest pełen kwasu foliowego i minerałów takich jak potas, magnez i wiele innych. Co więcej zawiera dużo antyoksydantów i mnóstwo witaminy C.
Imbirowa gruszka
- 2 gruszki
- 2 cytryna
- 1cm grubości plaster korzenia imbiru
Pyszny sok pełen witaminy C i przeciwutleniaczy. Znakomicie oczyszcza organizm z toksyn.
