###message

Domowy makaron z wyciskarką Sana

Wiele Klientów pyta o funkcję robienia makaronów przy pomocy wyciskarki Sana - czy rzeczywiście działa, czy to nie jest tylko „chwyt marketingowy”? Postanowiliśmy więc sprawdzić sami...

Zrób domowy makaron przy pomocy swojej wyciskarki

Wyciskarka z funkcją formowania makaronu

Wyciskarki do soków typu poziomego (np. Sana EUJ-707 czy Omega 8006) zwykle oprócz wyciskania soku posiadają też zestaw przydatnych funkcji dodatkowych, dzięki którym można samodzielnie przyrządzić różne zdrowe dania. Wśród tych możliwości, chyba najbardziej nieodkryta, jest funkcja formowania makaronu.

Wiele osób pyta nas o funkcję robienia makaronów przy pomocy wyciskarki Sana - czy rzeczywiście działa, czy makaron wychodzi, czy to nie jest tylko „chwyt marketingowy”? Z drugiej strony, czasem dzwonią do nas Klienci, którzy dzielą się swoimi doświadczeniami i opowiadają jak sami robią makaron z wykorzystaniem swojej wyciskarki.

Postanowiliśmy więc sprawdzić sami, jak wyciskarka do soków Sana EUJ707 spisuje się w formowaniu makaronu.

Zapraszamy do obejrzenia

10x sposobów na makaron

Pamiętaj, że makaron możesz robić na wiele różnych sposobów.

Możesz użyć mąki zwykłej ze sklepu, pełnoziarnistej lub bezglutenowej. Używając mąki ryżowej otrzymasz makaron prawie przezroczysty, a mąki gryczanej – szary.

Możesz też zrobić makaron kolorowy:

  • Pomidorowy – zrób pomidorowe puree używając wkładu pełnego i wyciskarki Sana i dodaj je do ciasta.
  • Grzybowy – zmiel 40g grzybów suszonych przy pomocy wyciskarki Sana i wkładu pełnego i dodaj do ciasta.
  • Cytrynowy – dodaj sok z cytryny zamiast wody i startą skórkę cytrynową.
  • Cynamonowy – dodaj łyżeczkę cynamonu do zagniatanego ciasta.
  • Zielony – dodaj soku ze szpinaku zamiast wody.
  • Żółty – dodaj łyżeczkę curry w trakcie zagniatania.
  • Czerwony – dodaj puree z buraków.

A może masz jeszcze inny pomysł, albo chcesz się podzielić swoim przepisem – opublikuj go na naszej stronie".

Kolorowy makaron z wyciskarki

Czytaj inne artykuły

Opublikowany: 2. Luty 2015