Przed nami kolejny upalny weekend. Polecamy coś na ochłodzenie – pyszną owocową lemoniadę, która wspaniale nawodni organizm i ugasi pragnienie.
Czy masz poczucie, że udaje Ci się wycisnąć cały sok z przerabianego surowca? Jeśli myślisz, że mogłoby być w tym względzie lepiej, spróbuj zastosować poniższe wskazówki. Być może uda Ci się uzyskać…
Prezentujemy kolejny sposób na sprytne wykorzystanie miąższu pozostałego po wyciskaniu soku.
Owoce miękkie są bardzo trudnym do wyciskania rodzajem surowców. Najtrudniejszym z nich jest chyba ananas, ale brzoskwinie, morele, czy przejrzałe gruszki też nastręczają problemów. Owoce te…
Wszyscy aktywni użytkownicy, zarówno sokowirówek jak i wyciskarek, mają do czynienia z suchym miąższem, jako jednym z produktów ubocznych wyciskania soku. Jest go zwłaszcza pod dostatkiem, jeśli…
Wielu z nas odkłada wyciskanie soku „na później” ze względu na żmudne przygotowywanie składników na sok. Mycie, obieranie, usuwanie ogonków, krojenie – wszystkie te czynności zajmują czas, którego…
Niestety producenci jak dotąd nie stworzyli wyciskarki niezniszczalnej. Nawet najdroższy model można zepsuć. To, jak długo dana wyciskarka nam posłuży zależy w 50% od jej jakości, ale też w 50% od…
Ananasy, chociaż pyszne i zdrowe, są bardzo trudnymi do wyciskania owocami. Nawet najdroższa wyciskarka dwuślimakowa Angel sobie z nimi nie radzi. Z powodu miękkiego miąższu i długich włókien,…
Nadszedł krótki, acz intensywny sezon na wiśnie, czereśnie, porzeczki, maliny, czyli owoce lata. Niedługo dołączą do nich też jagody, jeżyny, nieco później śliwki. Wiele osób pyta, czy możemy…
Picie świeżo wyciskanego soku to jedna z najzdrowszych codziennych czynności. Jednak znudzi się błyskawicznie, jeżeli będziemy codziennie wyciskać taki sam sok. Na szczęście jest niesamowite bogactwo…
Wszystkich artykułów: 48 .